Hundtränarsatsning

En utbildning för dig som älskar att träna hund 

och vill bli riktigt, riktigt bra på det!


Att träna hund är något av det roligaste som finns! Och det är ÄNNU roligare när du märker att både du och din hund utvecklas i rätt riktning. Vi har satt ihop en utbildning där du får de verktyg du behöver för att bli en riktigt, riktigt bra hundtränare. Du får dessutom hjälp att anpassa dem till just dig och din hund, du får feedback på er träning, du får svar på alla dina frågor, och du kan be oss att fördjupa och utveckla efter behov. Och inte minst – det är ROLIGT! För både tvåbeningar och fyrbeningar!

Detta är en utbildning som passar ALLA hundägare, oavsett om du “bara” vill bli en bättre tränare till dina egna hundar eller om du vill kunna ta det du lär dig vidare och bli instruktör.

Hundtränarsatsningen motsvarar också den kunskap du behöver för att  söka till vår instruktörsutbildning


Du kommer bland annat att få lära dig följande:

 • Belöningar och inlärning.
 • Träningsstruktur.
 • Få fram beteenden.
 • Kreativitet, shaping och klickerkloka hundar.
 • Grundfärdigheter och flyt.
 • Växling i aktivitetsnivå.
 • Störningsträning och självkontroll.
 • Signalkontroll.
 • Sekvenser och kedjor.
 • Använd dina kunskaper i trick och moment.
 • Konceptträning: hur mycket kan en hund egentligen lära sig?

I kursen ingår fri användning av de planeringsmallar vi har, och tips på hur du kan använda dem. Du väljer sedan givetvis själv om det är verktyg som passar dig eller inte.

Du får också gratis tillgång till Hundflix under utbildningens gång.

Snabba fakta:

Online

 • Startar måndag 28/3.
 • Består av 16 lektioner, varje lektion jobbar vi med i två veckor.
 • Hela kursen är nio månader lång.
 • Kursen är helt online, den ligger på vår hemsida och du kommer åt den från vilken dator eller mobil som helst.
 • Pris: 10.000:- inklusive moms.
 • Du har 14 dagars ångerrätt på din anmälan, därefter är den bindande.
 • Med hjälp av Klarna kan du enkel dela upp din betalning – smidigt och säkert!
 • I kursen ingår också gratis medlemskap hos oss under den tiden utbildningen varar: tillgång till hela vårt kursbibliotek och vår medlemsgrupp! Värde ca 2000:-.
 • Allt material kommer sedan att ligga kvar så länge Hund Helt Enkelt existerar, du kan använda det som en kunskapsbank närhelst du behöver.

Du filmar din träning och lägger upp hemuppgifterna i en stängd FB-grupp. Du får feedback så att du kan utvecklas ihop med din hund efter just era förutsättningar. Du har möjlighet att lägga upp två filmer/vecka och få feedback, och vi förväntar oss att du lägger upp minst en film på varje hemuppgift så att vi kan hjälpa dig på ett bra sätt. Att utbildningen är individanpassad är väldigt viktigt för oss!

Utbildningen är online, så du behöver inte binda upp dig på tider eller ta dig till Skåne. Materialet är utformat så att lektionerna bygger på varandra och du får en stadig grund att bygga vidare på. Vi blandar skriftligt material med inspelade föreläsningar och filmer som visar övningarna.


För vem passar utbildningen?

Stämmer följande in på dig?

 • Älskar att träna hund.
 • Vill att träningen ska vara effektiv såväl som belöningsbaserad.
 • Söker instruktörer som har god kompetens och mycket erfarenhet.
 • Vill utvecklas ihop med din fyrbenta kompis.
 • Gillar att träna ihop med likasinnade.
 • Tycker att hundträning ska vara lika roligt för fyrbeningen som för tvåbeningen.
 • Vill ha en riktigt bra grund i din hundträning.

Då är du en perfect match! 

Dina instruktörer är både Åsa och Ulrika, och med våra olika kompetensområden kan vi ge nya vinklar, tips och fakta, som alla hjälper dig framåt. Tillsammans har vi över 20 år som aktiva instruktörer, och vi vidareutbildar oss hela tiden för att bli ännu bättre – både på hundsidan och människosidan.

Och inte minst anser vi att det ska vara roligt att träna. Roligt blir det när man utmanas med nya uppgifter som både hund och förare lyckas med och utvecklas av, och roligt blir det när vi bygger träningen på glädje och samarbete. Man lär sig bäst när man har roligt, och det gäller både två och fyrbenta.

Vi garanterar att vi kan ge dig verktyg som gör dig till en bättre tränare. Men vi vill ha en motprestation från dig: vi vill att du gör jobbet. Vi vill att du testar övningarna, utmanar dina invanda tankar, och tränar. För återigen: för att bli riktigt, riktigt bra så behöver man träna!


Vad tycker andra?

”Jag borde kunna mer, jag borde vara bättre”. Vissa skulle kanske beskriva det som att jag ”aldrig är nöjd”. Jag ser det mer som att jag alltid är på väg mot något. Hundtränarsatsningen fick mig att landa i känslan att JAG faktiskt KAN lära mina hundar det jag vill att de ska kunna. Det är inte samma sak som att de ”kan allt” och vinner massa priser. Men vi kan steg för steg ta oss dit vi vill Eftersom min förståelse för hur hunden ser världen har ökat, så är det dessutom lättare att anpassa inlärning efter individen. Och jag kan felsöka när det blir fel. Hundtränarsatsningen gör övriga hundtränarvärlden mer transparent. Vilket verkligen behövs i en tid då mycket säljs som koncept med flashiga namn. 🙂

Katarina Mölgaard-Ibsen

Jag vill utvecklas, både mig själv och andras hundar mina egna gav mig mest gråa hår och förtvivlan. Vi hade fastnat och kom inte vidare. Men jag ger ju aldrig upp det gäller att hitta rätt, ett träningssätt som ska passa både mig och mina hundar på ett positivt sätt, att det inte är hela världen att misslyckas. Något vi alla faktiskt gör men inte visar eller talar om.

Så fick jag ett tips om Hundtränarsatsning. Läste innehållet om och om igen, är det något för oss? Ja, vi klev på tåget och idag har jag två nya hundar. Jag har fått mer kunskap nya verktyg att börja om från första början med inlärning som jag är enormt bekväm med idag. Att få sin 11- åring klickerklok och gilla träning slår alla priser och titlar man kan vinna. Jag ser mina hundar med helt nya ögon. Hundtränarsatsning gav oss det DÄR vi sökte för att ta oss vidare

Annette Almquist

Hundtränarsatsningen bjuder på en bred och bra grund när det gäller hundträning. Kursen är fullspäckad med bra information, inspiration, tips och trix. En stor del av värdet i kursen enligt mig är möjligheten att få bra feedback på vår träning via filmer som vi skickar in. Åsa och Ulrika är väldigt bra på att lyfta fram det som fungerar i träningen, peppa och motivera samt ge riktlinjer för vidare utveckling. Jag och min unghund Ronja har fått ut mycket av kursen, det har varit häftigt att se Ronja utvecklas och se stunderna då något klickar på plats för henne, mig eller vår relation. Otroligt givande och roligt. Vi planerar till och med att gå kursen igen då det känns som om vi bara skrapat på ytan av det som är möjligt med kursmaterialet samt Åsa och Ulrikas coaching.

Theresa Green

Jag scrollade ner till det allra första inlägget i kursen där vi fick presentera oss och skriva vad vi hade för mål med kursen. Jag skrev ”Jag vill främst bli en bättre tränare av Rexi med fokus på motivation, samarbete, glädje och energinivåer”Jag har mycket kvar att lära men måste säga att allt detta har uppfyllts och mer därtill! Ett stort plus med kursen är den ordentligt tilltagna lättillgängliga teoridelen som man har en fortsatt tillgång till så länge man vill. Kommer ha så stor nytta av det framöver och det har minskat min stress att klämma igenom allt under kursen när tiden varit knapp. Vill även lyfta det flexibla upplägget och kunskaperna hos Åsa och Ulrika som gärna lägger in extramaterial när de ser att behovet finns. Vi har exempelvis fått stor hjälp att komma igång med träning i miljöer med störningar av mycket störningskänslig hund. Något jag nästan helt gett upp.

Anna Fornarve

Klart du vill bli riktigt, riktigt bra på att träna hund – och ha riktigt, riktigt roligt under tiden!