Om oss

Vi heter Åsa Jakobsson och Ulrika Högbom och driver tillsammans Hund Helt Enkelt, ValpVerkstan och Hundproffs.nu.

Vi är båda uppväxta i familjeföretag och har entreprenörskapet i blodet. I bagaget har vi bland annat jobb som butikschef, gymnasielärare, frilansande fotograf och författare, vilket har gett en bred grund inom service, organisatorisk förmåga och pedagogik. Drivna av ohejdad nyfikenhet har vi sedan vidareutbildningar inom entreprenörskap, marknadsföring, film, copywriting och grafisk design.

Vi jobbar båda heltid med hunderiet och kommer aldrig att gå tillbaka till en ”vanlig” anställning igen. Det här är världens bästa jobb! Helt enkelt.

Målet är ett jobb vi inte vill ta semester ifrån.

Hund Helt Enkelt startade med en spontan fråga om samarbete för att skapa en riktigt bra instruktörsutbildning. Den frågan kontrades inom två minuter med en fråga om att börja med att bygga upp en hundskola tillsammans. Vi upptäckte snabbt att vi trivs bra tillsammans och kompletterar varandra – lika impulsiva, lika galna men på olika sätt, och lika nyfikna och villiga att utvecklas och lära oss nytt.

Det var i januari 2019. Två år senare har vi byggt upp en gedigen hundskola med återkommande kunder och fulla kurser.

När corona slog ner som en bomb för småföretagare satsade vi hårt på onlinedelen. Vi har nu en stadig grund i onlinekurser och medlemskap, en valputbildning online som kompletteras med livesändningar och en riktigt grym online hundtränarsatsning som verkligen lär dig träna hund från start till mål.

Från och med 2022 erbjuder vi dessutom en instruktörsutbildning som faktiskt lär dig hur du skapar och driver ett fungerande hundföretag och tar hand om dina kunder!

Vi tror på samarbete och öppenhet, och vi VET att hundsverige behöver fler välutbildade och kompetenta yrkesverksamma. Det finns 994 000 registrerade hundar fördelat på 722 000 ägare i Sverige. Det är ett rejält kundunderlag! Därför är vi inte ett dugg rädda för att dela med oss av det vi kan och hjälpa dig att skapa en välfungerande verksamhet.

En del av vår drivkraft handlar om att göra hundsverige till en bättre plats för både hundar och hundägare. Vi är helt belöningsbaserade, oavsett om det handlar om att träna människor eller hundar. Det är helt enkelt effektivast likaväl som trevligast!

Som i alla yrken behöver man veta vad man pysslar med innan man försöker lära ut det till andra. Det kan vi, och det kan vi lära dig.